Diaconie - Home Diaconie Prtestantse Gemeente Zwolle

Zwolle diaconaal

CWN logoPersbericht

Leusden, 21 september 2013

Ik ben. Wie ben jij?

34e najaarsconventie van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland

Van donderdag 24 t/m zondag 27 oktober 2013 vindt in het christelijk conferentiecentrum ‘De Kroeze Danne’ in Delden de 34e najaarsconventie plaats van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN). Het thema is: identiteit.

Wie of wat bepaalt jouw indentiteit? Je familie, je werk, je bezit? Wie ben je eigenlijk? Het zijn spannende vragen die niet zo maar te beantwoorden zijn. Tijdens de najaarsconventie willen we hier met elkaar over nadenken en praten, maar vooral samen over bidden. God zei van zichzelf tegen Mozes: Ik ben die ik ben. Als daar het antwoord te vinden is, dan willen we dat gaandeweg en met elkaar ontdekken. Tijdens de conventie kun je even samen oplopen met anderen. Soms lopen ze naast je, soms lopen ze een stukje voor je uit.

De vormgeving van de najaarsconventie is dit jaar anders dan anders, bruisend en interactief. Wat niet veranderd is, is dat we zoekend, oefenend en ontvangend veel van God willen verwachten. Hij is erbij. Ben jij er ook?

Informatie over het programma en aanmelding is te vinden op www.cwn-cwj.nl.

 

Programma in het kort

De najaarsconventie begint op donderdagavond met een optreden van Rogier Pelgrim met luisterliedjes. We luisteren naar hem en zijn band en horen wat we daarvan herkennen. De volgende ochtend neemt Jetteke Noordzij, jongerenwerker en coach, ons mee in de psychologie van onze identiteit. Vrijdagmiddag deelt Jurjen van Houwelingen, internetondernemer, zijn visie op identiteit in deze digitale tijd.

In de tweede helft van de middag is er elke dag een brede keus uit diverse werkgroepen om op thema’s meer in de diepte in te gaan.

Vrijdagavond is er een spel en parallel een viering met de ziekenzalving.

Zaterdag gaan we een carrousel beleven vol activiteiten met Charissa Bakema.

Zaterdagavond is een grote dienst met voorbede voor wie dat wil.

Zondagmorgen sluiten we met z’n allen af met een zegendienst.

Kinderen en tieners volgen een eigen programma met de ‘staffers’ van de CWJ. CWJ staat voor Charismatische Werkgemeenschap Jeugd. Het jeugdprogramma biedt inhoud, spel en ontmoeting. Baby’s en peuters zijn alle dagen gedurende het programma welkom in de crèche.

Meer informatie is te vinden op: www.cwn-cwj.nl, per email: cwn.org@dbinet.nl of telefoon: 0184-662048

De CWN

De Charismatische Werkgemeenschap Nederland is een enthousiaste interkerkelijke beweging van kerkelijk betrokken mensen, die gericht is op de charismatische vernieuwing van de kerken. Twee keer per jaar - rond Hemelvaart en in de herfstvakantie - is er een landelijke meerdaagse bijeenkomst, een 'conventie'.

Inspiratie en heelwording

De CWN heeft speciale aandacht voor het werk van de heilige Geest: inspiratie, geloofsverdieping en openheid voor geloofservaringen (de 'gaven van de Geest'). In het pastoraat en de vieringen ligt de nadruk op heelwording en verdieping van de liturgie. Voorbede neemt een belangrijke plaats in.

De gemiddelde CWN-er is jong, want kinderen en tieners nemen vaak enthousiast hun ouders mee, in plaats van andersom!

 

Noot voor de redactie: informatie over dit persbericht kunt u verkrijgen bij:

Martin van der Vliet, bestuurslid CWN

E: martinjvandervliet@gmail.com

M: 06 4622 8836